Ungdomssatsningen

TEMA: HÅLLBAR HÄST

10 Oktober

Årets andra event inom Ungdomssatsningen har tema Hållbar Häst. Ska man bygga en stark och hållbar häst måste den få tid på sig och arbeta med alla sina muskelgrupper. Många ryttare frestas att tidigt öka kraven på sin häst, speciellt om den är talangfull och har lätt för sig i ridarbetet, för att snabbare få ett resultat. Men där måste vi tänka om – det gäller att tänka långsiktigt.

Vi har bjudit in Veterinär Tobias Wrangberg att hålla en föreläsning där han kommer prata om hållbarhet och management av ridhästar, hur man har ett hållbart träningsupplägg och hur man förebygger skador.

Efter föreläsningen tar B-tränare Per Dahlgren vid och håller ett uppsuttet pass med samma tema.

Sponsor

Stort tack till Agria Djurförsäkringar som sponsrar det här eventet med var sitt exemplar av boken "Hållbar ridning för hållbara hästar"

Tobias Wrangberg

Tobias jobbar på Mälaren Hästklinik i Sigtuna och Västerås, framförallt med hältutredningar.

Han brinner för allt som har med hästens rörelseapparat att göra och är ansluten till en internationell specialistutbildning inom ortopedi.

Innan Tobias påbörjade veterinärstudier jobbade han i ett hoppstall under ett par år och har även tävlat i hoppning upp till 140-nivå.

Sponsrad giveaway

Agria Djurförsäkringar är sponsrar det här eventet med var sitt exemplar av sin bok “Hållbar ridning för hållbara hästar”.

I boken berättar bla Peder Fredricson om sina tankar om varför ha tror att Agria naturbana bidrar till hans framgångar. Landslagskapten Bo Jenå om vikten av att rida hästen i balans tillsammans med några handfasta träningstips. Bland annat.

Boken tar ett brett grepp om hästarnas hållbarhet, men lämnar det inte bara vid den hållbara ridningen. Utan även hur avsutten träning stärker både häst och ryttare, vikten av att låta alla hästar gå i hagen och hur man väljer en häst med en hållbar exteriör.

UPPLÄGG

LÖRDAG 10 OKTOBER

10.00 -12.00 | FÖRELÄSNING: HÅLLBAR HÄST
Föreläsare: Leg. Veterinär Tobias Wrangberg

Med tema Hållbar Häst kommer Tobias prata om hållbarhet och management av ridhästar, hur man har ett hållbart träningsupplägg och hur man förebygger skador.

12.00 -13.00 LUNCH
13.00 - framåt | RIDLEKTION: HÅLLBAR HÄST
Tränare: B-tränare Per Dahlgren

I grupper om upp till 6 ekipage/grupp kommer Per hålla uppsuttet träningspass med samma tema.

- SLUT (man åker hem efter sin ridlektion) -

GRUPPINDELNING HOPPLEKTION

Kom framtiden och uppvärmd till träningen -hästen ska ha gått i samtliga gångarter!
Kl. 13.00 - 14.15 (Ponny)

Elsa
Nellie
Isak
Wilma
Lily

Kl. 14.15 - 15.30 (Ponny)

Signe
Isabella
Lily
Agnes
Caoimhe

Kl. 15.30 - 16.15 (Häst)

Natalie
Emelie

Kl. 16.15 - 17.15 (Häst)

Tuva
Olivia
Linnea
Filippa

PRIS

560kr

Föreläsning med Tobias, lunch, ridlektion med Per, samt bok sponsrad av Agria Djurförsäkringar.

Rulla till toppen