Ungdomssatsningen

TEMA: Träning & Hälsa

Hösten 2021

PGA Rådande COVID-19 situation är detta arrangemang flyttat till Hösten 2021 då vi hoppas läget blivit bättre och risken för smitta mindre. När pandemiläget förbättras tar vi nya tag!

Ridsport är inte bara en sport, det är en livsstil. Det är därför av stor vikt när man tränar ryttare, att man förstår vad de ställs inför inom just sin disciplin, för anpassning av övningar och träningsupplägg. Föreläsningen kommer bl a ta upp punkter som: 

• undvik skador | • arbetet runt om ridningen | • fysik vs fokus | • rörlighet och liksidighet

Nina Hammarström

Nina Hammarström driver bland annat AthletEQ.se  och så här beskriver sig Nina själv:

“Jag är själv tävlingsryttare i hoppning och har varit verksam i ridsporten sedan barnsben. Jag är ekonom i grunden, certifierad PT, dietist och har djupgående erfarenhet av, och insikt i, sporter som boxning, pilates, yoga, tennis, triathlon (iron woman) och cross fit för att nämna några. Varför är den erfarenheten viktig för er i ridsporten kanske ni undrar? Jo, för att den hjälper mig satt identifiera vad vi ska fokusera på, för att du ska träna på ett sätt som stärker dig som ryttare! Sporterna har gemensamma nämnare balans, koordination, liksidighet, mobilitet och styrka. 

Träningsövningar, kost och rutiner skapas i syfte att ni ska få ut mer av varje dag, bli skickligare i sadeln, ha mer energi och fokus på rätt saker, samt att hålla er – och i förlängningen era hästar – friskare och starkare”

UPPLÄGG

Hösten 2021

10.00 -12.00 | FÖRELÄSNING: Träna för att lyckas inom Ridsporten
Föreläsare: Nina Hammarström

Lär dig om bl a hur du undviker skador, rörlighet, liksidighet och arbetet runt om ridningen.

12.00 -13.00 LUNCH på Runstens Café "Runes" som är i ny regi med mycket bra mat.
13.00 - framåt | RIDLEKTION: Styrketräning för häst och ryttare
Tränare: B-tränare Per Dahlgren

I grupper om upp till 6 ekipage/grupp kommer Per hålla uppsuttet träningspass med samma tema.

- SLUT (man åker hem efter sin ridlektion) -

PRIS

700kr

Föreläsning med Nina, lunch, ridlektion med Per.

Rulla till toppen